Despre design aplicatiilor mobile!

În acest post vom vorbi de o etapă fundamentală și esențială pentru succesul unei aplicații mobile:

Design-ul și costul design-ului.

Un design bun este esențial pentru succesul general al aplicației. Acesta poate face diferența în a obține mai mult trafic, mai multe conversii ale utilizatorilor și de a îmbunătăți randamentul investițiilor. Cu cât design-ul este mai bun, cu atât utilizatorii se simt mai angajați în a utiliza aplicația.

De ce ar trebui să plătesc pentru un design dedicat dacă un dezvoltator poate face treaba?

Da, majoritatea dezvoltatorilor pot proiecta design-ul dumneavoastră, dar un designer cu experiență nu face doar „poze”. Designer-ul are mereu în vedere ansamblul proiectului (the big picture).

UX UI

Este atât de dificil să „desenzi” mai multe imagini în Photoshop? Design-ul pare ușor, dar este o abilitate dobândită în mai mulți ani de experiență. Un designer profesionist este capabil să facă mai mult decât imagini, și „simte” cele mai recente tendințe. Un designer profesionist înțelege ideea aplicației și o transpune într-un design atractiv. Tot aceștia au o înțelegere profundă a ergonomiei aplicațiilor și adaugă o notă puternică de estetic aplicațiilor.

Tot ei se ocupă și cu prototiparea aplicației. Ce înseamnă asta? Înseamnă că vei avea posibilitatea să încerci în mod interactiv o mare parte din funcțiile și tranzițiile ecranelor aplicației. Este foarte important ca înainte de a da drumul la dezvoltare să ai deja aplicația în mână, să vezi cum va funcționa, pentru a putea face modificări de ultim moment.

Care sunt motivele pentru care costul de design al unei aplicații e mai mare sau mai mic?

Prețul depinde de mai mulți factori, cum ar fi complexitatea aplicației, dimensiunea proiectului, nivelul de proiectare, localizarea geografică.

Regula generală este: Cu cât aplicația are mai multe funcționalități, cu atât mai mult costurile cresc.

Care este costul mediu pentru design-ul unei aplicații?

Niciun profesionist experimentat nu va putea spune cu exactitate cât de mult va costa aplicația de la început. Pentru o estimare precisă, designer-ul trebuie să facă „descompunerea” proiectului, pentru a estima prețul fiecărei etape și al fluxului de lucru.

Design-ul este împărțit în două părți de bază – interfața cu utilizatorul (UI) și experiența utilizatorului (UX):

Difference-between-ui-ux-en

În prima parte, a interfeței cu utilizatorul (UI) se urmărește crearea stilului vizual al aplicației și se pregătesc toate elementele și imaginile necesare în Photoshop sau alte programe dedicate. Cei mai mulți oameni cred că asta este toată munca de design. Dar design-ul nu este numai ceea ce se vede. Urmează…

Partea a doua, a experienței utilizatorului (UX) unde ne concentrăm pe utilizarea aplicației, ergonomia ei și interacțiunea pe care utilizatorul o va avea cu aplicația. Este total inutilă o aplicație care e doar frumoasă. Ea trebuie să fie și ușor de folosit pentru utilizatori. Prin urmare, complexitatea aplicației crește cât timp perioada de proiectare UX durează mai mult.

În tabelul de mai jos, puteți vedea cât timp poate lua fiecare etapă a design-ului aplicației.

tapele de Design aplicație simplă aplicație avansat aplicație complex
Prototipare1456140
Design UI (user interface)1487210
Design UX (eser experience or interaction)728200

Costul poate varia și în funcție de zona în care se află designer-ul. Un interval de preț estimat pentru proiectarea unei aplicații mobile ar fi:

  • 9-18 EUR/ora – India, Pakistan, Bangladesh
  • 20-40 EUR/ora – Europa de Est
  • 35-50 EUR/ora – Europa de Vest
  • 60-114 EUR/ora sau mai mult – UK
  • 130-170 EUR/ora sau mai mult – SUA

Un preț mediu pentru design-ul aplicației dumneavoastră va fi cuprins între 1.500 € și 25.000 €.

De ce design-ul unui aplicații mobile costă atât de mult?

Costă, deoarece chiar și cele mai simple aplicații sunt întotdeauna complexe. În plus, atunci când se lucrează cu o agenție sau liber-profesioniști, trebuie de asemenea luate în considerare costurile suplimentare pe care nu va trebui să le suportați dacă lucrați intern: salarii, beneficii, întreținere birou etc.

Le cout de design

Costul pentru design-ul aplicațiilor mobile și experiența utilizatorului

Cele mai bune aplicații mobile au o trăsătură comună – acestea oferă o experiență de utilizare excelentă. A investi în UX este cea mai bună decizie pentru succesul unei aplicații. De ce? Competiția nu vă oferă o șansă de a eșua. Ce vor face utilizatorii în cazul în care consideră că este dificil de utilizat? Este simplu, ei vor renunța.

apple guideline

Costul de design pentru Android și iOS

Deși costul de proiectare al aplicației pentru Android și iOS sunt similare, există mai multe lucruri ce trebuie avute în vedere. Design-ul pentru iOS este în general scump. Într-adevăr, aplicațiile Apple – App Store tind să fie mai profitabile decât cele de la Android – Play Store, iar designerii tind să ia în considerareacest aspect.

Diferența poate fi, de asemenea, datoratăpoziționării mai stricte din partea celor de la Apple. Pentru aplicațiile iOS, există linii directoare stricte pentru design. Gama de dispozitive iOS este de asemenea limitată, astfel încât designerii știu cum va arăta design-ul lor în funcție de un anumit dispozitiv iOS. Așadar ele pot fi „pixel-perfect”. In plus, design-ul aplicației iOS este ușor de testat și reparat.

Estimarea de proiectare pentru aplicațiile pe platforma iOS este deci, mai simplă.

În schimb, proiectarea de aplicații Android a fost mai puțin controla tă: până în 2015 că Google a lansat procesul de aprobare a aplicației Play Store. ligați să urmeze liniile directoare, deși acestea există și, din acest motiv, multe aplicații au fost proiectate într-un mod „leneș”. Deci, trebuie să vă asigurați că designer-ul ia în considerare liniile directoare Play Store. Dezvoltarea aplicațiilor Android pot fi, de asemenea, mult mai dificilă: Dispozitive Android sunt multe, sistemul de operare este fragmentat: companii diferite, versiuni, și functii personalizate, etc.Google guideline

A face un design ideal pentru a se potrivi perfect cu guideline-ul Google pe toate dispozitivele este imposibil.

Ceea ce înseamnă că trebuie să se concentreze pe o gamă limitată de versiuni Android sau chiar dispozitive Android specifice pentru design-ul aplicației.

Dacă doriți ca aplicația să acopere cele mai multe versiuni și dispozitive, va dura de 2-3 ori mai mult timp (iar costurile vor fi pe măsură), în comparație cu design-ul pe platforma iOS.

Concentrându-ne pe cele mai noi dispozitive Android, vom reduce timpul (și prețul) cu 10-15%.

Design-ul aplicației este o parte importantă pentru succesul aplicației dumneavoastră. În cazul în care design-ul este unul slab (logo-ul neatractiv, imagini de proastă calitate, ergonomie slabă, greu de utilizat utilizat, etc.), aplicația nu va fi populară și va avea un trafic foarte mic, comentarii proaste și, în final, va fi dezinstalată. O investiție dezavantajoasă.

Investiți, deci, într-un design bun. Angajați un profesionist care știe să facă aplicațiile frumoase și funcționale. Acesta va costa, probabil, dar va fi cea mai bună investiție în termenii dumneavoastră.

Am fi încântați să vă ajutăm cu proiectul dumneavoastră! 

Contactați-ne pentru o estimare mai precisă și fără angajamente: contact@funfingersoftware.com

Costul design-ului pentru o aplicație mobilă?
Etichetat pe:                            

Leave a Reply

Your email address will not be published.