iOS și Android sunt, fără îndoială, cele două ecosisteme mobile majore. Dar care sunt costurile de dezvoltare a aplicatiilor mobile și care este modul în care acesta poate fi de fapt redus?

În afară de varianta de a alege un furnizor de aplicație „drag and drop” online, caracteristicile pe care le puteți alege pentru aplicația dumneavoastră sunt aproape nelimitate. De asemenea, trebuie să luați în considerare taxa de abonament lunar pentru întreținerea platformei, pentru a face față capriciilor legate de actualizări și pentru a obține sprijin, fiabilitate și durabilitate a serviciului web.

572462_f9ae

În orice caz, există doar două modalități pentru companiile care doresc să dezvolte în mod serios o aplicație pentru mobil:

  • dezvoltarea de aplicații in-house
  • dezvoltarea făcută de către un terț extern, cu expertiza și resursele necesare.

Prețul de dezvoltare al aplicațiilor variază în funcție de specificațiile alese (platforma, numărul de pagini, existența serverului, etc.), de caracteristici (geolocalizare, managementul utilizatorilor, securitate, analiză, rapoarte etc.) și de locul de dezvoltare.

De exemplu, presupunând că știți prețurile de pe piață și sunteți dispus să plătiți între 70 și 90 EUR pentru un om/oră de muncă. Doriți o aplicație foarte simplă, cu un set de bază și caracteristici standard, cum ar fi:

  • Interacțiune sau interfață cu utilizatorul, bazată pe un model (UI)
  • Conexiune prin e-mail,
  • Profiluri de utilizator,
  • Sincronizare a datelor prin intermediul Apple sau Google

Acest model de aplicație cu setul de bază va costa în jur de 15.000 de euro doar pentru dezvoltare pe platforma iOS. Puteți lua în considerare același cost pentru dezvoltare pe Android.

Smart-Phones-Android-Development-Services1

Cu toate acestea, este foarte puțin probabil ca o astfel de aplicație să vă aducă toate beneficiile pe care le poate avea. Utilizatorii sunt rareori atrași de aplicații mobile “ad-hoc”. Ei preferă să găsească o valoare reală și de interes pentru descărcare.

Apoi, este esențial să se țină seama de interacțiunea cu utilizatorul și să se pună întrebarea corectă: “De ce clienții vor descărca aplicația mea?”, dar nu înainte de a pune întrebarea “cum voi face bani cu aplicatia mea?”

Costurile de dezvoltare a aplicatiilor mobile: Impact și preconcepții!

Fac aplicațiile mobile parte din strategia generală a companiei? Aplicația este gândită să impulsioneze afacerea dumneavoastră și/sau să crescă loialitatea față de utilizatori? Va trebui să gândiți sustenabilitatea bugetului de dezvoltare pe termen lung și randamentul investițiilor pe care aplicația dumneavoastră mobilă o va oferi.

Ar fi greșit să credem că un cost ridicat de dezvoltare al aplicațiilor va asigura calitatea și succesul de piață. Pe de altă parte, nici prețurile deosebit de mici nu vor duce inevitabil la o calitate slabă. Aceaste idei preconcepute sunt false.

apps-page

Un dezvoltator francez sau german poate să factureze între 60-150 euro/oră pentru dezvoltarea aplicațiilor, iar în Europa de Est un preț orar poate scădea la 40 euro pentru dezvoltare.

În multe cazuri, costul de dezvoltare poate varia în funcție de locul în care aplicația va fi dezvoltată efectiv.

Prețurile indicate mai jos se bazează pe estimarea noastră aproximativă a costurilor de dezvoltare a aplicațiilor iOS și Android, având în vedere un buget de dezvoltare între 70-90 EUR pe om/oră. Dar, amintiți-vă: acesta este doar costul de dezvoltare! Trebuie să adăugați, de asemenea, costurile asociate cu UI/UX, design, funcționalitate, și nu uitați să includeți costurile de control al calității, testarea și promovarea în App Store/GooglePlay.

Costurile de dezvoltare ale aplicațiilor mobile: iOS și Android

Funcționalitate de bază

[table id=6 /]

Funcționalitate avansate

[table id=7 /]

Administrare de aplicaţii

[table id=8 /]

Estimările proiectului brut

[table id=9 /]

Am fi încântați să vă ajutam cu proiectul dumneavoastră! Contactați-ne acum pentru o estimare mai precisă și fără angajamente: contact@funfingersoftware.com

Costurile de dezvoltare a aplicatiilor mobile: iOS și Android