mobile friendly

Ce este “Armaghedonul” Google ?

Azi, 21 aprilie, Google face un update major la algoritmul sau de cautare pe Internetul mobil, care schimba ordinea de aparitie a site-urilor atunci cand utilizatorii cauta ceva de pe telefon sau tableta.

Cum va afecta aceasta modificare milioane de business-uri?

Noul algoritm va incepe sa favorizeze site-urile cu variante pentru mobil, acestea urmand sa fie pozitionate mai sus in cautarile pe Google.

Totodata, site-urile fara versiune optimizata pentru mobil vor fi retrogradate. Aproximativ 60% din traficul online vine acum de pe mobil si Google vrea ca utilizatorii sa aiba o experienta placuta de fiecare data cand apasa click pe un link de pe telefonul lor mobil.

Compania a anuntat aceasta schimbare iminenta inca din februarie, oferindu-le administratorilor de site-uri aproape doua luni la dispozitie si o multime de informatii pentru a face modificarile necesare astfel incat site-urile lor sa nu dispara din rezultatele cautarii pe Internetul mobil.

Cu toate acestea, se estimeaza ca miscarea Google va avea un impact covarsitor asupra traficului de pe mobil. Aceasta a fost denumita “Mobile-geddon” din cauza efectului “apocaliptic” pe care l-ar putea avea asupra milioane de site-uri, a declarat Itai Sadan, CEO al companiei specializate in realizarea de site-uri Duda, pentru Business Insider.

“Cred ca cei mai expusi la risc sunt cei care nu stiu nimic despre schimbare”, spune Sadan, referindu-se in special la proprietarii de afaceri mici.

“Pe 21 aprilie, reprezentantii multor firme mici vor fi foarte surprinsi sa constate ca numarul de vizitatori ai site-urilor lor va scadea semnificativ. Aceasta modificare va afecta milioane de site-uri”, spune Itai Sadan.

In opinia sa, Google a fost intotdeauna focusat pe relevanta si continutul paginilor, insa lucrurile au inceput sa se schimbe.

“Continutul este in continuare extrem de important, dar si experienta in navigarea pe site-uri este la fel de importanta. Nu este suficient sa ai continutul potrivit. Daca oamenii intra pe site-ul tau si continutul este acolo, dar este dificil de citit, asta nu e bine”, spune Itai Sadan.
Nu numai firmele mici vor fi afectate totusi de “Armaghedonul” declansat de Google.

Compania de marketing Somo a lansat un studiu potrivit caruia multe branduri mari cum ar fi American Apparel, Daily Mail si Ryanair vor fi sanctionate de Google, daca nu isi vor updata site-urile pana marti.

Sursa: Dailybusiness.ro

Ce inseamna “mobile-friendly” ?

Incepand de azi, simplul fapt ca aveti un website pentru mobil poate sa nu mai fie suficient. Alaturi de viteza de incarcare, iata aspectele pe care Google le va avea in vedere cand va analiza daca website-ul mobil este la standardele corespunzatoare :mobile-friendly-website

  • Mobile “unfriendly” software– website-ul nu ar trebui sa foloseasca software incompatibil cu telefoanele mobile (de ex. Flash).
  • Readability– Textul sa poata fi citit cu usurinta, fara zoom-in.
  • Design Responsive–Website-ul trebuie sa isi adapteze automat designul paginilor in functie de mediul de vizionare, astfel incat utilizatorii sa poata citi contentul cu usurinta, fara scroll orizontal sau zoom.
  • Linkuri accesibile – Linkurille sunt la o distanta sufficient de mare astfel incat sa poata fi accesate cu usurinta, fara zoom

Cum puteti afla daca website-ul dumneavoastra este mobile-friendly ?

Pentru a fi siguri ca indepliniti toate criteriile, iata recomandarile Google:

mobile friendly - ffs

In cazul in care nu v-ati aliniat inca la cerintele Google, va stam la dispozitie la  contact@funfingersoftware.com.

Sunteti pregatiti pentru “Armaghedonul“ Google?
Etichetat pe: